5/31/2013

Za měsíc květen

Menší povídání o měsíci květen. Co se vyvedlo a co zas ne.
Takže za měsíc květen:
  • Prvního května jsem se zapojila na 30ti denní nepřejídací výzvy, kterou mi do hlavy nasadila B*. Na začátku jsem to vydržela v kuse 17 dní, což je nejlepší skóre posledních měsíců.  Tady jsou výsledky (červeně jsou pokažené dny):
květen 2013
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
11-12-13-14-15-16-17-18-19-20
21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31
Výsledek je to tedy vcelku dobrý. Sice chci aby se ty excesy s jídlem nestávaly vůbec ale jsem poznamená tím svým blbnutím - když počítám kalorie automaticky ubírám, když je nepočítám sem tam se mi stane, že prostě nevědomky uberu načež následuje ZP. Chci se toho zbavit a získat si zpátky svůj rozum ohledně jídla.
  • Jsem uběhla cca 25km (přijde mi to málo na to kolik jsem kdysi běhávala), ale zlepšila jsem si čas a to 3km za 18m30s.
  •  Jsem párkrát zkusila jógu a zjistila jsem, že většina videí je na mě moc náročných (neustále jsem byla čumákem na zemi). Stále mě ale nepřestanou fascinovat fotky lidí v jogínských pozicích a pořád chci něco takového taky umět.
  •  Jsem objevila kouzlo tabaty a zařadila jsem jí 1-2 týdně, myslím, že to nese ovoce opravdu se začínám zpevňovat a není to jen samý rosol, ale taky to pořád není ono a ještě dlouho nebude.
  •  Každý týden jsem chodila plavat a do páry a díky tomu mě za celý měsíc nebolel delší dobu jediný sval. Také jsme si snažila dopřávat více strečinku díky němuž také nebyl žádný svalobol.
  • Zapojila jsem se do 30 day plank a squat challenge a jsem cca v polovině odhodlaná to docvičit. A jaké vidím výsledky? Rozhodně squaty doporučuji, protože vidím na vnitřních stranách stehen, že už to není to, co to bývalo. Plank hodnotit zvlášť nebudu, protože jsem obden zapojila 8min. abs a dohromady to taky nese výsledky - bříško je pevnější a objevují se náznaky svalů.
  • S květenem nám taky začala letní volejbalová příprava, kterou plním vcelku poctivě (snad jediná z týmu, což mě mrzí). Obsahuje běh, běh do schodů, sprinty, sem-tam posilku a plavání.
  • S volejbalovým týmem jsme byly na antukovém turnaji, která jsme vyhrály - což je pro nás neobvyklé :D a že konkurence byla.
  • Objevila jsem kouzlo arašídového másla, které se pro mě stává podobnou závislostí jako čokoláda.
  • Naučila jsem se dělat lívance a né trhance.
  • Poprvé jsem vařila domácí gnocchi se špenátovo-nivouvou omáčkou a všichni si pochutnaly.
  • Viděla jsem dokument Supersizeme a doporučuji ho těm, kteří neodolají jídlům z fastfoodu.
  • Založila jsem blogspot a překvapuje mě kolik lidí reaguje na mé články - díky vám ;).
  • Zařekla jsem se že omezím light výrobky - hlavně colu a zatím se občas daří :).
  • Začala jsem s cvičit Ripped in 30 a v měsíci červnu pokračujme.
  • Na konci měsíce mi začínají být volné džíny.
  • Vypsala jsem si povinnou četbu k maturitě a začínám číst - ale nikam s tím nechvátám.
  • Začala mi měsíční praxe a dostávám se do směnného provozu nemocnice, který nenávidím.

8 komentářů:

  1. jéé, to jsi krásně napsala:) k vyhranému turnaji gratuluju, škoda, že jsme se nepotkaly:( za ten běh tě taky obdivuju, já neuběhnu v kuse ani ty tři kilometry.. a to přejídání. říkej si, že tak málo dní za měsíc je neskutečný úspěch! bude to už jen lepší a lepší, moc ti fandím!

    OdpovědětVymazat
  2. Tá 30denná neprejedacia výzva vyzerá zaujímavo, takže od júla s ňou začínam! ;)
    Naučila jsem se dělat lívance a né trhance - To ma dostalo :DDDD

    OdpovědětVymazat
  3. Jde ti to dobře!!! :))) Jen tak dále. Lívance pořád neumím, snad zítra :D, uběhnu ztěžka 4 km! :D Kde běháš jen tak pro zajímavost??? :))) Burákové máslo je jediná věc, na které ujíždím.. :D Bacha na něj!! Je zrádné! !!!! :D Držím palce :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokos za 10 kč byl v albertu! :D A u nás je to dokonce trvalá cena! :D (asi jim to nikdonekupuje protože to nejde sakryš otevřít!!!! :D )

      Vymazat
  4. Ta nepřejídací výzva přeci dopadla skvěle, 28:3 je moc dobrý posun :) Ať se daří i v dalších měsících :))

    OdpovědětVymazat
  5. Ty seš šikulka! :) 3 dny, to je úspěch! A ted to bude jen a jen lepší! :)
    a squat challenge dělám taky, už podruhé :)

    OdpovědětVymazat
  6. ten článek je úžasnej :)... Gratuluju ke všem úspěchům kočko !! :).. a jinak píšu i skrz přidání blogu, jak sem teď dlouho nebyla aktivní, tak sem si ani nevšimla že si se stěhovala :).. kdybys chtěla být nadále Sb ocenila bych to :) .. Drž se i nadále :)... Eevee :)

    OdpovědětVymazat